Terugblik 2019: Girls Run The World rende de wereld over!

Halve marathon Malaga - Girls Run The World

Wat gaat een jaar toch snel voorbij! En om al die mooie momenten en hoogtepunten niet te vergeten, hebben we weer een jaaroverzicht gemaakt. We zijn ook erg benieuwd naar jullie herinneringen, want Girls Run The World is er niet zonder jullie enthousiaste reacties!

Wist je dat?

 • We in 2019 maar liefst 74 blogs hebben geschreven?
 • Afgelopen jaar organiseerden we drie hardlooptrips! In april gingen we een avondje in Utrecht lopen, in juli verkenden we Delft met een leuke groep en in september zijn we ook nog in Gouda geweest!
 • We samen 19 verschillende landen hardlopend hebben ontdekt? En 52 wedstrijden hebben gelopen?
 • Afgelopen jaar klom het aantal unieke bezoekers op tot 6,8k per maand! Daar zijn we echt heel trots op. Gaan we volgend jaar de 10.000 aantikken?
 • We op de valreep een leuk reisje met z’n vieren boekten? We gingen voor de halve marathon naar Málaga! Leuk bedrijfsuitje, toch? ;).

Halve marathon Malaga

Best gelezen blogs van 2019:

 • Jullie houden enorm van lijstjes! Want het overzicht van halve marathons, hele marathons en die van bier- en wijnruns in Nederland staan aan de top. Stukje service van ons naar jullie toe ;).
 • Vorig jaar was het de meeste gelezen blog en nog steeds scoort Esmars verhaal over de shockwave-therapie erg goed. Blijkbaar is het voor veel mensen een herkenbaar verhaal.
 • Niet alleen wij houden van Maaike, maar ook jullie! Het interview met haar als Runninggirl van de maand was erg populair. Op de dag dat deze blog online kwam hadden we maar liefs 980 bezoekers op onze site, wat de drukst bezochte dag van het jaar was!
 • We zijn dan wel Girls Run The World, maar blogs vanuit Nederland scoren toch beter… Zoals die van Esmar over hardlopen in Schoorl. En in februari gaat zij samen met Marjolein daar de 30km lopen!
 • En natuurlijk scoorde Femke weer goed met het verslag van haar marathon in Rotterdam! Wat een topper is ze toch, dat ze die toch maar gewoon uitliep.
  Rotterdam Marathon
Aantal gelopen wedstrijden in 2019

Marjolein (9 in totaal): Milestii Mici Wine Run, Persian Gulf Marathon, 1/4 Marathon Rotterdam, Belgrade Half Marathon, Sarajevo Half Marathon, Vucko Trail, Malaga Half Marathon, Curaçao Scheveningen Beach Run, Muddy Angel Run.

Esmar (7 in totaal): Estafette Lentemarathon, Heerhugowaard Cityrun, Halve marathon Ilpendam, Halve marathon Keulen, Duo-marathon Nice-Cannes,  Malaga Half Marathon, Curaçao Scheveningen Beach Run

Femke (26 totaal): Langsingerlandrun (halve marathon), Natuurmarathon Lekkerkerk (halve marathon) , Schiedamloop (halve marathon), KLM Urban Trail Amsterdam, Zandvoort Circuit Run (16 km), Marathon Rotterdam (hele marathon), Metro Düsseldorf Marathon (halve marathon), SRH Dämmer Marathon Mannheim (halve marathon), Loop Leeuwarden (halve marathon), Muddy Angel Amsterdam (10 km), Muddy Angel Eindhoven (10 km), Curaçao Scheveningen Beach Run (10 km), Tug-0-Run (10 km), Hoeseltrun (10 km), 10 van Noordwijk (5 km), Ladiesrun Leiden (10 km), Halbmarathon auf der Kö (halve marathon), Damloop by night (8 km), Dam tot Damloop (16 km), Berlin Marathon (hele marathon), Halve marathon van Capelle (10 km), Köln Marathon (halve marathon), Mizuno halve marathon Amsterdam (halve marathon), Duo-marathon Nice-Cannes (halve marathon), Zevenheuvelenloop (15 km), Malaga Half Marathon (halve marathon)

Eleni (10 in totaal): Schiedamloop, 1/4 Marathon Rotterdam, Rotterdam Urban Trail, Maastunnel Run, Brewery Run Delft, Brewery Run Rotterdam, KLM Curaçao Scheveningen Beach Run (5km), Muddy Angel Run Eindhoven, Muddy Angel Run Amsterdam, Halve Marathon Capelle (10km).

Aantal landen hardlopend ontdekt in 2019

Marjolein: 14 – Nederland, België, Iran, Engeland, Moldavië, Roemenië, Cuba, Bosnië, Schotland, Servië, Kosovo, Slovenië, Montenegro, Spanje.

Esmar: 5 – Nederland, Duitsland, Frankrijk, Montenegro, Spanje.

Femke:6 – Nederland, België, Duitsland, Kenia, Spanje, Frankrijk

Eleni: 3 – Nieuw-Zeeland, Nederland en Curaçao.

Hardlopen tweede kerstdag 2019

Mooiste hardloopherinnering van 2019

Marjolein: “Hoe moet ik nu kiezen uit al die mooie momenten? Terwijl ik dit overzicht maak, voelt het alweer zo lang geleden dat ik de Wine Run in Moldavie en de marathon in Iran liep. Maar beide waren echt unieke ervaringen die ik absoluut niet had willen missen! Verder heb ik dit jaar veel tijd in Bosnië doorgebracht en daar onder andere de Vucko Trail gelopen. Voor het eerst een écht trailwedstrijd van maar liefst 37km. Zo heerlijk om helemaal omgeven te zijn door de natuur en jezelf uit te dagen. Ik denk dat ik hierdoor definitief om ben en het liefst alleen nog maar zou willen trailen. Maarja, ik ben ook een stadsmeisje, dus zeker voor mijn korte loopjes blijf ik op het asfalt…”

Esmar: “Mijn allermooiste herinnering is toch wel de Lentemarathon in Amstelveen. Na een lange periode van blessures en steeds net niet, heb ik met behulp van topcoach Petra eindelijk onder de 50 minuten gelopen op de 10 kilometer. Dankzij haar heb ik geleerd dat alles kan als je er maar voor gaat. Niet teveel luisteren naar die stemmetjes in je hoofd die zeggen dat je het niet kunt, want je kunt het namelijk wel als je doorzet! En ja, dan wil ik toch ook de duo-marathon van Nice naar Cannes opnoemen die ik samen met Femke heb gedaan. In de plensende regen liep ik van Nice naar Antibes en Fem van Antibes naar Cannes. Echt een heel bijzondere ervaring door het bizarre weer en de prachtige omgeving. Een prachtig hardloopjaar dat smaakt naar meer.”

Terugblik 2019 - Esmar

Femke: “In Kenia hardlopen, als een verzopen kat finishen in het zonnige Cannes of toch mijn onverwachte finish van een goed gelopen marathon van Berlijn zal toch één van mijn mooiste herinneringen zijn. Ik kan er eigenlijk niet echt uit kiezen. Over Berlijn had ik niks meer gezegd, dus iedereen was eigenlijk “vergeten”dat ik zou lopen. Ik had bedacht sowieso te starten, ik had niet voor niks een loopreis geboekt en om niet te gaan vond ik zonde van mijn geld. Uiteindelijk verbaasde ik mijzelf en liep ik in de stromende regen een negatieve split. Misschien moet ik toch nog eens een blog schrijven over deze bizarre dag, maar de foto zegt toch eigenlijk al genoeg?”

Berlijn Marathon

Eleni: “Mijn allermooiste hardloopherinnering van dit jaar, en misschien wel ooit, was de 1/4 marathon in Rotterdam. Niet mijn langste afstand ooit, niet mijn snelste afstand ooit, maar de mooiste ervaring. Ik liep deze wedstrijd namelijk samen met mijn vader. Voor mijn vader was het zijn verste afstand tot nu toe. Ik besloot de hele wedstrijd samen te lopen. Het was warm en ging niet altijd even makkelijk, maar in een heel vlak tempo liepen we toch mooi die 10,55km. En het feit dat mijn oma, moeder, zusje en vriend aan de finish stonden, maakte het plaatje compleet. Hand in hand gingen we over de finish. Mijn lievelingsfoto aller tijden.”

1/4 Marathon Rotterdam 1

Marjolein Koster

Marjolein (28) is een enthousiaste hardloper en reiziger. Nog maar een paar jaar geleden begon ze met hardlopen en inmiddels gaat ze nooit meer zonder hardloopschoenen op pad. De vrijheid en het avontuur van nieuwe plekken ontdekken zorgen ervoor dat ze elke keer weer op bijzondere bestemmingen terechtkomt.

More Posts - Website

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *