Klaar voor de halve marathon in Málaga

Halve marathon Malaga - Esmar ready

Zondag is het zover! Dan sta ik samen met mijn blogmaatjes aan de start van de Zurich Marathon in het Spaanse Málaga. Of ik er klaar voor ben? Ready as can be! Graag deel ik mijn laatste voorbereidingen voor de halve marathon in Málaga met je. Vamos a Málaga!

Wat vooraf ging aan de halve marathon in Málaga

Het is een goed hardloopjaar voor mij, al zeg ik het zelf. Van een PR op de 10 kilometer tijdens de Lentemarathon in Amstelveen naar een nieuw PR op de 10 kilometer tijdens de Heerhugowaard Cityrun een paar weken later. Mijn volgende doel was de halve marathon van Hoorn, maar die ging (zoals je vast weet) niet door.

Daarna rustig gelopen in de zomermaanden, waarna ik weer volle bak ging voor de halve marathon in Keulen. Een paar weken voor Keulen ging ik door mijn enkel en maakte ik een lelijke val, dus die voorbereiding was verre van optimaal. Maar met tranen in mijn ogen ben ik trots gefinisht op de rode loper in de sfeervolle Duitse stad. In november liep ik samen met Femke in Nice de duo-marathon, een fantastische ervaring. In de stromende regen finishte ik daar eindelijk weer dolblij onder de 2 uur. En nu dus de halve marathon in Málaga…

Halve marathon Malaga - Keulen

Mijn doel in Málaga

In Málaga wil ik onder de 1.55 lopen en natuurlijk hoop ik op meer, maar ik moet reëel zijn. Ik heb wel voldoende trainingskilometers gemaakt, maar heb niet bewust op snelheid getraind. Om een lang verhaal kort te maken: ik zoek excuses voor als het niet lukt. Dit herken je vast!

Hardlopen met Aeropex van Aftershokz

Sinds kort loop ik met de Aeropex-koptelefoon van Aftershokz en ik word heel blij van lopen met muziek. Ondanks dat ik het volume best hoog heb staan, hoor ik tijdens het lopen nog steeds alles om mij heen. Dat komt doordat de koptelefoon niet in je oren zit, maar erboven hangt. Ik loop tegenwoordig ook met daglenzen, dus ik zie en hoor alle bekenden en onbekenden aankomen. Ideaal en het scheelt een hoop verontwaardigde reacties van mensen die denken dat ik ze oprecht negeerde, haha.

Halve marathon Malaga - happy runner

Ik denk dat de Aeropex deze halve marathon het verschil gaat maken voor mij. Waar ik tijdens de halve marathon van Keulen op 13 kilometer en in Nice op 16 kilometer een inkakker had, hoop ik dat mijn eigen favoriete muziek mij door de moeilijke momenten heen helpt. Als ik mij kan concentreren op mijn muziek zonder het contact met de omgeving te verliezen, kom ik in een flow en die moet ik gewoon even 21,1 kilometer vasthouden.

Halve marathon Malaga - Aeropex

Door de laatste pijntjes heen voor de halve marathon in Málaga

Net als altijd voor een evenement voel ik allerlei kleine pijntjes, maar ik weet dat veel hardlopers hier last van hebben. Wat ik voel? Mijn onderrug, mijn bil, mijn knie en mijn enkel. Eigenlijk niks bijzonders, want die voel ik altijd, maar hinderen mij niet om lekker te lopen. Ik doe trouw mijn oude oefeningen van fysiotherapeute Pauline (die onlangs de Bruggenloop won!), loop nog een rustig trainingsrondje, breng een bezoek aan de manueel therapeut en zorg voor een toffe playlist voor mijn Aeropex en dan ben ik er klaar voor.

Halve marathon van Málaga , Girls Run The World komt eraan!

De Aeropex is gesponsord door Aftershokz

Esmar van Langen

Esmar is 40-plusser, moeder en verslaafd aan hardlopen en reizen. Ooit gaat ze de hele marathon lopen...

More Posts

Follow Me:
FacebookLinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *