Girls Run Online – Maart 2019

GirlsRunOnline_maart2019

Maart is een ideale maand voor hardlopers. De kou is (grotendeels) voorbij en het lentezonnetje én de bloemetjes komen voor het eerst weer tevoorschijn. Afgelopen weken zag ik dan ook zóveel leuks voorbij komen dat dit lijstje snel gevuld was. En er is nog zoveel meer om uit te kiezen! Maar deze races vond ik extra opvallend. Lees je mee?

Ice Ultra Lapland

Waaaat? 220 kilometer? Helemaal zelfvoorzienend? En dan ook nog eens door de bergen in de extreme kou? We kunnen het bijna niet geloven, maar de Nederlandse Rianne Dasselaar liep deze race met de naam Ice Ultra Lapland en ze werd nog 2e  vrouw ook! Rianne woont zelf in Zweden, waar de wedstrijd gehouden werd en ze kon dus goed trainen voor de omstandigheden. In Runner’s World kun je haar uitgebreide verslag van dit 5-daagse avontuur lezen. Zelf houd ik wel van een uitdaging, maar dit is (voorlopig) toch echt te extreem voor mij. Wat een prestatie Rianne!

https://www.instagram.com/p/BueejVqBff5/

Trailrun op Cyprus

En terwijl wij in Nederland op de bank schuilen tegen de harde wind en de regen die maar niet stopt, loopt Violet even een trail op het zonnige Cyprus. Al eerder interviewde Esmar haar over haar hardloopervaringen in het buitenland en nu kan ze opnieuw een mooie wedstrijd aan het rijtje toevoegen. Al lang denk ik erover na een keer naar Cyprus te gaan en bij deze heb ik inspiratie voor een mooie trip. Bedankt, Violet ;).

https://www.instagram.com/p/Bu1iedQg8S6/

Sisters with Blisters rennen 242 kilometer

Floortje is een goede vriendin van mij en ik rende al een keer met haar in het warme Jordanië. Deze chick rent de ene na de andere wedstrijd in het Midden-Oosten en afgelopen maand deed ze met een team van 10 vrouwen mee aan de Dead2Red marathon. Onder de geweldige naam Sisters with Blisters renden ze in etappes van halve marathons in totaal 242 kilometer van de Dode Zee naar de Rode Zee. Omdat de start op het laagste punt van de aarde is, is de hele race dus een beklimming! Jeetje! Ze waren het eerste team met alleen vrouwen in de categorie semi-marathon en zijn ook gelijk eerste geworden!! Floortje en haar team haalden hiermee geld op voor Reclaim Childhood, een stichting die vrouwen en meisjes empowered door sport.

London, baby!

Wat ken ik eigenlijk veel meiden die meedoen aan toffe races! In het begin van maart vergezelde Marianne mij nog tijdens de Persian Gulf Marathon in Iran, eerder rende ze al een halve marathon op de Chinese Muur en ze deed ook nog mee aan de London Landmarks Half Marathon. De naam zegt het al: een race langs allerlei sights van deze Britse hoofdstad. Super gedaan Marianne!

Ook de Vlaamse Davinia deed mee aan de Londen Half Marathon en ze liep een week eerder ook nog de Urban Trail Antwerp. Wij zijn al onwijs fan van de Nederlandse Urban Trails, want het geeft je de mogelijkheid op plekken te komen waar je anders nooit zou kunnen hardlopen! Misschien moeten we ook eens een uitstapje naar onze zuiderburen overwegen!

https://www.instagram.com/p/BvHJcbUAYuz/

We vonden het ook erg leuk om te lezen dat @lindalynn_nl genoten heeft van haar weekendje Noordwijk dat ze via ons gewonnen heeft. Het is je van harte gegund Linda! Als laatste een kleine shout out naar Anniek die terwijl ze zwanger is toch maar even een duurloop van 30 kilometer doet! En nog steeds een stuk sneller dan dat ik kan!

https://www.instagram.com/p/BujnP-dg67U/

Marjolein Koster

Marjolein (28) is een enthousiaste hardloper en reiziger. Nog maar een paar jaar geleden begon ze met hardlopen en inmiddels gaat ze nooit meer zonder hardloopschoenen op pad. De vrijheid en het avontuur van nieuwe plekken ontdekken zorgen ervoor dat ze elke keer weer op bijzondere bestemmingen terechtkomt.

More Posts - Website

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

1 reactie

  1. Its nice to know more women are running and we have seen its rise on social media, its great because at the end of the day women should do what they are happy to do and keep themselves healthy and fit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *