Hardloopplannen voor 2020

Een nieuw jaar, dus tijd voor nieuwe plannen! Veel mensen hebben in het nieuwe jaar een goed voornemen om eindelijk eens van die bank af te komen of meer te gaan sporten. We vinden het ook leuk om gewoon een beetje vooruit te blikken op onze plannen. En het leuke is dat je dan over een jaar kan terugblikken om te zien wat er allemaal van de ideeën terechtgekomen is!

Marjolein

Ik hoor tot #teamonvoorbereid en heb dus vrijwel nooit concrete plannen voor de lange termijn. Maar ik merkte afgelopen jaar wel dat het helpt om doelen op te stellen. Daardoor lukte het me 1000 kilometer te lopen én een marathon te lopen. Twee doelen die ik ook in 2020 weer wil behalen. Ik hoop dat ik volgend jaar eindelijk de marathon van Ljubljana ga lopen, die staat nu al zo lang op mijn verlanglijstje. Of gaat de Kustmarathon in de herkansing? Verder heb ik in 2019 geproefd aan trailrunnen in Bosnië en dat zou ik ook graag meer doen. Misschien kan ik het koppelen aan een bezoek aan vriendinnen in Schotland of Jordanië..

Hardlopen Malecon Havana Cuba

Esmar

Mijn plannen om de 30 km van Schoorl te lopen en daarna de mijn eerste hele marathon in Gent staan helaas even op een laag pitje. Weer zwelling rond mijn enkel waardoor ik niet normaal mijn voet kan afwikkelen. Waarschijnlijk is de verzwikking van mijn enkel tijdens de Dam tot Damloop niet goed hersteld. Ik heb kleine pijntjes genegeerd en veel te lang doorgelopen, waardoor ik nu een flink geïrriteerde pees heb. Maar die hele marathon gaat er komen, is het niet Gent, dan een ander mooi evenement later dit jaar. Die halve marathons in het buitenland, waaronder Keulen afgelopen jaar waren fantastisch. Maar eerst even ECHT herstellen!

Hardlopen in Schoorl - duingebied

Femke

Mijn eerste plan is om eindelijk de Sevilla Marathon uit te lopen. Vorig jaar had ik een blessure dus heb ik dit doel verzet naar 2020. Als ik hier goed uit kom zal ik ook aan de start van de Gent Marathon staan. Daarnaast heb ik als voorbereiding nog de Asselronde 25 kilometer op de planning staan. En uiteraard de Hoeseltrun bij onze Belgische buren. Verder zal er nog meer op mijn pad komen. Maar het allerbelangrijkste doel is dat ik plezier heb in mijn loopjes en met mijn loopmaatjes!

Hoeseltrun

Eleni

Zoals je misschien gemerkt heb, heb ik al een paar weken niet hardlopen. Je vroeg je misschien zelfs af waarom ik ineens niet de halve marathon in Málaga liep, terwijl ik dat wel zou doen. Dat heeft een hele leuke reden… ik ben zwanger! De eerste 12 weken van de zwangerschap stonden in het teken van extreme vermoeidheid en misselijkheid. Het hardlopen moest even on hold, er moest een baby gemaakt worden. Gelukkig voel ik me nu weer een stuk beter. Ik wil gaan proberen om zo’n twee keer per week vijf kilometer te lopen en ik ga me inschrijven voor zwangerschapsbootcamp. Ik luister goed naar mijn lichaam en zie wel tot hoe lang ik kan blijven sporten. Lukt dat niet meer? Dan word ik weer lid van #teamaanmoediging, zo ook in Gent als Marjolein en Femke (en hopelijk ook Esmar) de marathon lopen.

Hardlopen in Noosa in Australië 2

Wat zijn jouw plannen voor het nieuwe jaar?

Marjolein Koster

Marjolein (28) is een enthousiaste hardloper en reiziger. Nog maar een paar jaar geleden begon ze met hardlopen en inmiddels gaat ze nooit meer zonder hardloopschoenen op pad. De vrijheid en het avontuur van nieuwe plekken ontdekken zorgen ervoor dat ze elke keer weer op bijzondere bestemmingen terechtkomt.

More Posts - Website

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *