Wedstrijdverslag KLM Scheveningen Beach Run

KLM Scheveningen Beach Run - brede glimlach

Zon, strand en hardlopen zijn de ingrediënten voor de KLM Curaçao Marathon op 25 november. Om alvast in Caribische sferen te komen organiseert KLM samen met Curaçao Toeristen Bureau op 24 juni de KLM Scheveningen Beach Run op het strand van Scheveningen. Als ik via mijn werk als reisagente een startbewijs op de vijf kilometer win, voelt het als cadeautje en tevens een mooie kans om mijn achillespees te testen na een lange blessure. Ik krijg gezelschap van vriendin Annette die ook graag een keer op het strand wil lopen.

KLM-blauw en Curaçao-sferen

Als we aankomen bij Beach Club Oscars is het nog rustig. Een vrolijk Caribisch melodietje klinkt en we voelen ons direct ‘Bon bini’ (welkom) en relaxed. De Beach Club is voor vandaag in Curaçao-sfeer en KLM-blauw, met de geweldige KLM-opblaasvliegtuigen in het zwembad als absolute toppers.

KLM Scheveningen Beach Run - opblaas vliegtuigen

Een waaier van lopers op het uitgestrekte strand

Van de beach club is het een klein stukje lopen door het zand en duin naar de start. Om tien uur starten de lopers voor de tien kilometer. De snelle atleet Issak Berhane die als eerste start, is al bijna niet meer in zicht als de laatste lopers van de tien kilometer nog bij de start staan. De waaier van lopers over het uitgestrekte strand is een prachtig gezicht.

Vooral lekker genieten

Een kwartier later is het de beurt aan de lopers voor de vijf kilometer. De sfeer die heerst is: ‘meedoen is belangrijker dan winnen’. Door de speaker klinkt: “Het gaat niet om de snelste tijd, maar het is de bedoeling dat je vooral lekker gaat genieten.” Dat klinkt als muziek in mijn oren, want  ik mag absoluut niet te snel lopen en dit is een mooi excuus. De eerste meters is er echter geen sprake van genieten in het rulle zand. Als je niet gewend bent op zand te lopen is dit echt even wennen, omdat je steeds wegzakt. Gelukkig lopen we snel langs het water waar het zand harder is. De wind waait lekker en het eerste stuk betekent dat tegenwind voor ons.

KLM Scheveningen Beach Run - het strand

Strand voor scheermesjes

Het zand is afwisselend hard, nat en ligt vol met scheermesjes (schelpen). Ik vind het lastig om op het zand een recht stuk te vinden om mijn achillespees zo min mogelijk te storen. Maar zolang ik af en toe van links naar rechts loop gaat het goed. Zoals altijd vind ik het heerlijk om langs het water te lopen. Ik geniet van het geluid van de golven, de zoute lucht van de zee en de wind door mijn haren. Vandaag geniet ik dubbel, omdat mijn achillespees de ultieme test op het zand doorstaat. Ik voel hem wel, maar het doet geen pijn en daar ben ik erg blij mee. “Wat word ik toch gelukkig van hardlopen”, denk ik bij mezelf en ik denk dat die glimlach vandaag niet meer van mijn gezicht af gaat.

KLM Scheveningen Beach Run - scheermesjes

KLM Scheveningen Beach Run - De pier
Door het zachte zand naar de finish

De kilometers vliegen voorbij en voor we het weten zien we de pier van Scheveningen en het reuzenrad steeds dichterbij komen. We ploeteren de laatste meters door het zachte zand omhoog naar de finish. Een koud drankje staat voor ons klaar en als we de medailles omgehangen krijgen kijken we elkaar tevreden aan. De KLM Scheveningen Beach Run is een tot in de puntjes georganiseerd evenement in Caribische sferen. Wij vinden het een geweldige opwarmer voor de echte Curaçao marathon in november. Nu nog even sparen voor dat startbewijs.

KLM Scheveningen Beach Run - medailles

Heb jij meegedaan aan de KLM Scheveningen Beach Run of doe je misschien mee aan de echte Curaçao Marathon?

Een paar maanden later deden Esmar en Femke mee aan de (halve) marathon in Curaçao:

Wedstrijdverslag hele marathon Curaçao Femke

Wedstrijdverslag halve marathon Curaçao Esmar

 

Esmar van Langen

Esmar is 40-plusser, moeder en verslaafd aan hardlopen en reizen. Ooit gaat ze de hele marathon lopen...

More Posts

Follow Me:
FacebookLinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *