Hardlopen in Australië; rennen in een droomwereld

Hardlopen in Australië - verhalen

Hardlopen in Australië voelt als hardlopen in een droomwereld. Het is een stukje vliegen, maar al die vlieguren ben je vergeten zodra je voet zet op Australische grond. Aan de andere kant van de wereld is het altijd mooi weer, zijn de mensen open en sportief en is het landschap zo mooi, dat het je af en toe duizelt. Australië is immens groot en we hebben hardlopend nog maar een heel klein stukje ontdekt. Deze inspirerende verhalen over hardlopen in Australië hebben we op een rij gezet in dit handige overzicht. Lees en droom je mee?

Hardlopen in Australië, Sydney

Hardlopen op de Harbour Bridge – Esmar is verliefd op Sydney en ‘heeft iets met bruggen’. Alle ingrediënten voor een heerlijke blog over hardlopen over de breedste boogbrug ter wereld zijn aanwezig dus. En of het nu regent of niet, rennen zal ze.

Hardlopen in Sydney; van Coogee naar Bondi Beach – Tijdens haar wereldreis brengt Eleni een onvergetelijke tijd door in Australië. Natuurlijk mag een run van Coogee naar het wereldberoemde Bondi Beach niet ontbreken.

Hardlopen in Australie - Bondi Beach

Hardlopen in Sydney, Manly Beach – Esmars zusje woonde een paar jaar in Sydney en kreeg daar ook een dochter. Reden genoeg voor onze  grootste Australië-fan om meerdere keren die kant op te reizen. Dat leverde onder meer deze blog op over een rondje rennen langs Manly Beach waar je zeker blij van wordt.

Hardlopen in Australie - Manly Beach

Hardlopen in Sydney, historie en hoogtepunten – Wil je meer weten over de geschiedenis en highlights van deze vriendelijke metropool? Dan is deze blog een aanrader.

Hardlopen in Australië, overige steden Oostkust

Hardlopen in Cairns – Onze verhalen worden zelfs aan de andere kant van de wereld gelezen. De in Nederland geboren Olga, woont al jaren in Cairns en volgt Girls Run The World met veel enthousiasme. Tijdens haar wereldreis maakte Eleni dan ook tijd vrij om een rondje te rennen in Cairns met Olga.

Hardlopen in Byron Bay – Als je backpacker bent, mag een bezoek aan backpackersparadijs Byron Bay natuurlijk niet ontbreken. Ook Eleni bleef hier net als alle andere backpackers langer plakken dan gepland, dus alle tijd om een rondje hard te lopen en prachtige foto’s te maken.

Hardlopen in Australie - Byron Bay

Hardlopen in Airlie Beach – Dat het in Australië ook weleens regent en waait, merkte Esmar tijdens haar bezoek aan Airlie Beach. Het stadje is de toegangspoort tot het Great Barrier Reef en zitten er nu wel of niet zoutwaterkrokodillen in de lagoon?

Hardlopen op Hamilton Island – Je hebt paradijs en paradijs, maar Hamilton Island is wel een echt PARADIJS! Met de supersportieve sportleraar van het hotel, rent Esmar een trail naar Passage Peak. Hier krijg je zeker inspiratie van. Enne, die pleisters?

Hardlopen in Australie - Hamilton Island

Er valt nog veel meer te ontdekken in Australië, dus nieuwe verhalen volgen zeker. Eerst maar kijken wanneer we weer meer kunnen met z’n allen in deze rare tijd.

Mocht je op zoek zijn naar inspiratie voor leuke rondjes hardlopen in Nederland? In onze blog Hardlopen in Nederland vind je hardloopverhalen per provincie. Stay safe!

Esmar van Langen

Esmar is 40-plusser, moeder en verslaafd aan hardlopen en reizen. Ooit gaat ze de hele marathon lopen...

More Posts

Follow Me:
FacebookLinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *