Hardlopen op de Balkan, betoverende steden en sprookjesachtige natuur

Hardlopen op de Balkan - Girls Run the World

Hardlopend mooie plekjes ontdekken, dat is wat we het liefste doen. De Balkanlanden in het oosten van Europa zijn voor velen van ons nog vrij onbekend en mysterieus, maar zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken. Van halve marathons in hoofdsteden en ontspannen rondjes door lieflijke plaatsjes tot trailruns langs prachtige meren. Droom je mee over hardlopen op de Balkan?

Hardlopen op de Balkan

We hebben al vele landen op de Balkan bezocht, maar zijn nog lang niet uitgerend in die prachtige Oost-Europese landen! Lees nu over hardlopen op de Balkan in Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Montenegro, Servië en Slovenië.

Bosnië en Herzegovina

Wedstrijdverslag halve marathon Sarajevo – Lees mee met Marjolein tijdens haar halve marathon door de stad waar ze haar hart aan verloren heeft.

Hardlopen op de Balkan - Sarajevo

Hardlopen naar Vrelo Bosne – Door een prachtig wit-besneeuwd landschap rent Marjolein in Bosnië en Herzegovina. Een heerlijke winterrun!

Hardlopen in Sarajevo – Marjolein geeft je zes tips voor hardlopen in Sarajavo. Een blog vol bruikbare tips voor elke hardloper!

Kroatië

Hardlopen in Sibenik – Een vrolijk hardloopverhaal over hardlopen in Kroatië door het rustige kustplaatsje Sibenik met veel trappen.

Montenegro

Hardlopen in Zabljak – Het sprookjesmeer in Zabljak is de perfecte plek voor een korte trailrun. Geniet mee met Esmar tijdens haar rondje rennen in het prachtige National Park van Montenegro.

Hardlopen langs het Skadarmeer – Als je in Montenegro bent, ga je ook naar het grootste meer van de Balkan. Alleen jammer dat Esmar eerst bergje af moest om bij het Skadarmeer te komen en daarna weer berg(je) op…

Hardlopen op de Balkan - Skadarmeer

Hardlopen in Podgorica – Bezoek jij op vakantie ook altijd de hoofdstad van een land? Esmar wel! En zo rent zij haar kilometers door de hoofdstad van Montenegro, maar raakt ze wel de weg kwijt.

Servië

Wedstrijdverslag halve marathon Belgrado – Spontaan en onvoorbereid loopt Marjolein de halve marathon van Belgrado. Een prachtig verslag met veel interessante weetjes over de hoofdstad van Servië.

Slovenië

Hardlopen in Kranjska Gora – Esmar rent op een hele bijzondere plek in Slovenië. In Kranjska Gora langs het emeraldgroene Lake Jasna met uitzicht op de Julische Alpen. Need I say more?

Hardlopen op de Balkan - Kranjska Gora

Hardlopen langs het meer van Bled – Op de meest gefotografeerde plek in Slovenië ga je natuurlijk ook rennend op de foto! Geniet mee met Marjolein van haar rondje langs het meer van Bled.

Hardlopen op dE Balkan - Meer van Bled

Hardlopen in Ljubljana – Hardlopend haalt Marjolein herinneringen op aan haar studententijd in Llubljana. Wil je meer weten over de hoofdstad van Slovenië? Lees dan snel deze blog.

Hardlopen in Pohorje – Een skipiste oprennen tijdens je vakantie? Alles over Pohorje in Slovenië en de zweetdruppels van Esmar lees je hier.

Turkije

Hardlopen in Istanbul – Hardlopend neemt Marjolein je mee langs de paleizen en moskeeën aan de rivier de Bosporus.

Hardlopen op andere mooie plekken

Uitgelezen, maar ben je nog op zoek naar andere inspirerende verhalen over hardlopen op de mooiste plekjes van de wereld? Check hier onze andere supertoffe verzamelblogs:

Alles anders behalve het rennen: Hardlopen in Zuidoost-Azië

Droombestemmingen heel ver weg: Hardlopen in Australië

Tapa’s en rennen maar: Hardlopen in Spanje

Nog zoveel moois in eigen land te ontdekken: Hardlopen in Nederland

Esmar van Langen

Esmar is 40-plusser, moeder en verslaafd aan hardlopen en reizen. Ooit gaat ze de hele marathon lopen...

More Posts

Follow Me:
FacebookLinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *