Hardlopen op reis, onze mooiste herinneringen

Hardlopen op reis- herinneringen

Reizen is herinneringen maken. Rennen op reis is hardlopend herinneringen maken. En hoe mooi is dat? Het motto van Girls Run The World is rennend de mooiste plekjes op aarde ontdekken. We hebben inmiddels op een heleboel prachtige plekjes op de wereld mogen lopen en delen graag onze mooiste hardloopherinneringen op reis met jou.

Hardlopen op Hamilton Island, de mooiste herinnering van Esmar

“Zoals je waarschijnlijk weet, ben ik dol op Australië. Het zal je dan ook niet verbazen dat een van mijn mooiste hardloopherinneringen op reis aan de andere kant van de wereld is. Voor mijn werk was ik op reis door Australië en belandde ik op een van de meest paradijselijke eilanden die ik ooit gezien heb, Hamilton Island. De sportleraar van het hotel had gehoord dat ik hardloopfanaat was en een van de dames van Girls Run The World, dus nodigde me uit om Passage Peak op te rennen. Passage Peak is het hoogste punt op het eiland en de klim omhoog is 2 kilometer lang.

Om kwart voor 5 ’s morgens startten we aan de trailrun richting de berg door een bosrijke omgeving omringd door stilte en af en toe krijsende kaketoes. Het was loodzwaar en op sommige stukken moest ik echt wandelen omdat het zo steil was. Na de betoverende zonsopgang op de top met een uitzicht dat ik nooit zal vergeten, renden we via een andere route naar beneden langs de mooiste plekjes van het eiland. Vlakbij het hotel struikelde ik nog van moeheid, ik was zo diep gegaan dat ik zelfs bij de verkeerde hotelkamer aanklopte, maar wat was het mooi.”

Hardlopen op reis

Hardlopen in Kenia en Tanzania, de mooiste herinnering van Marjolein

“Inmiddels heb ik zoveel mooie herinneringen verzameld en de ene is niet te vergelijken met de ander. Maar waar ik direct aan moet denken zijn de hardlooprondjes tijdens onze rondreis door Kenia en Tanzania. Dat avontuur begon op Zanzibar, waar  ik kennismaakte met het gezellige ‘Jambo’. Vrijwel iedereen die ik op de vroeg ochtend tegenkwam begroette mij vrolijk. Hetzelfde gebeurde in het Usambara-gebergte en daar kwam ook nog pole-pole als nieuw Swahili-woord erbij. De meeste mensen die mij zagen rennen in Tanzania vonden mij maar een gekkie. Als laatste hardlooprondje in deze regio wil ik graag nog de ochtendloop tussen de twee Tsavo-parken noemen. Complete stilte, alleen het geluid van vogeltjes en uitzicht op de baobab-boom.

Wat ik zo leuk vond aan hardlopen in deze Afrikaanse landen, is dat het voor mij echt een ontdekkingstocht was, een avontuur. Op Google Maps zocht ik wel naar routes, maar dat gaat middenin de natuur toch wat minder goed dan ik in Nederland en andere Europese landen gewend ben. Sommige paadjes bleken ineens stijl omhoog te gaan, waren modderig of ik kon ze niet vinden. Hierdoor was ik veel meer met mijn omgeving bezig en besloot ik ook mijn plan los te laten en alleen nog maar te genieten.”

Hardlopen in Thailand, de mooiste herinnering van Eleni

“Iedere keer als ik onderstaande foto zie, moet ik weer glimlachen. Het ziet er toch ook heel grappig uit? Ik met mijn oranje shirt, tussen alle Thaise renners met het officiële shirt van de Chiang Rai Marathon. Toen ik zeven maanden op wereldreis was, zocht ik voor elke plaats waar ik langskwam uit wanneer er hardloopwedstrijden waren. Ik had enorm pech, want nergens stond een leuke marathon gepland in de periode dat ik er was. Tot ik zag dat er een marathon in Chiang Rai, in het noorden van Thailand gelopen zou worden. We gooiden onze vluchten om en vlogen naar Chiang Rai. Om 06.15 uur in de morgen staan we aan met honderden anderen aan de start van de 5 kilometer tijdens de Chiang Rai Marathon.

Als blondje in Azië val ik sowieso al op, maar tijdens deze marathon als enige blondje al helemaal. Deelnemers maken foto’s van me, langs de kant word ik gefotografeerd en als zelf een politieagent een kiekje van mij maakt met zijn iPad, kan ik mijn lachen niet meer inhouden. Hoe een simpele 5 kilometer een run om nooit te vergeten wordt…”

Chiang Rai Marathon 2

Hardlopen in Thailand en op inkoopreizen, de mooiste herinneringen van Femke

“Velen weten dat ik altijd probeer hard te lopen op mijn inkoopreizen. Wat soms resulteert in hilarische taferelen zoals yoghurt uit het raam hangen in Düsseldorf, een trappenmarathon in Heidelberg of een in 30 graden veel te steile hardlooproute tussen de wijnranken door naar een kasteel in de Franse Elzas. Of die keer van: de spontane avond tien-kilometerloop in Mannheim na acht uur rijden die ineens een halve marathon werd. Om maar niet de verrassende loop, onlangs in het Belgische Hoeselt tussen de fruitbomen te vergeten.

Vaak zijn mijn hardloopherinneringen spontane acties ’s ochtends vroeg (dan is het vaak maximaal vier kilometer) of een loopevenement dat precies uitkomt. Veel van mijn herinneringen zijn van dat ik alleen op inkoopreis ben, maar bijna altijd neem ik mijn volgers wel via instagram een beetje mee op reis. Op vakantie is de spontane deelname aan de Rainbowrun in Bangkok iets om nooit te vergeten. Maar ook mijn marathon in Berlijn en de marathon op Curaçao staan hoog in mijn top 10 en mijn (hardloop)reis naar Iten in Kenia zal ik zeker nooit vergeten. Je kan wel zeggen dat ik fan ben van hardlopen op reis. Op naar nog meer herinneringen!”
Elzas

Wat is jouw mooiste hardloopherinnering op reis? Onder de leukste inzendingen verloten we 5 pakjes van die supertoffe GRTW-kaarten! Stuur jouw herinnering in per mail of vertel jouw verhaal in een reactie hieronder voor 31`augustus om kans te maken.

Esmar van Langen

Esmar is 40-plusser, moeder en verslaafd aan hardlopen en reizen. Ooit gaat ze de hele marathon lopen...

More Posts

Follow Me:
FacebookLinkedIn

Dit vind je vast ook leuk om te lezen

3 reacties

  1. Mijn mooiste hardloopherinnerinf: hardlopen op het formule 1 circuit in abu Dhabi. Als groot formule 1 fan was dat echt fantastisch met moment dat het donker word het prachtige hotel zijn lampen aanzet. Het lijkt echt een sprookje!

    1. Oh wat tof, die staat ook nog op mijn lijstje! Ik was er 1 dag maar toen was de baan niet open voor hardlooptraining. Dank voor je leuke inzending.

      Liefs Esmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *